Hardcore Casual Gamer Group: Show posts by this member only Post 9. Apr 5 , But playing golf under the sun with a tie on, wah genius. Taiwan, Korean drama all sama je I remember watching Cerekarama dramas on TV3 in early 90s.

Malay dramas from 20 years ago compared to today has absolutely no difference at all, other than now there’re more awek without hijab and more peluk2 scene. Sekarang tambah satu lagi, penulis novel picisan yang diadaptasi jadi drama bersiri. Drama ini mengingatkan kita bahawa guru sebagai penjana masyarakat berpendidikan, sanggup menempuh segala macam kesukaran melampaui kerjayanya sebagai guru. Sebahagian besar penerbit, pengarah dan penulis skrip drama Melayu banyak temberang dan mengarut. Stesen televisyen pula sangat materialistik, drama haprak pun disiarkan kalau menguntungkan. Tapi aku tak setuju yang setiap drama harus ada ‘moral’.

The first wife named haryati or something. Malaysia ni x la bodo sgt nk digest theme other than romantic. Then in the ending he recovered and became a better person.

‘+relatedpoststitle+’

Back then, they had way more effort in offering a variety of storytelling styles and subjects. Drama-drama begini sangat memalukan. Show posts by this member only IPv6 Post 5. Land where cultural lag mistaken for renaissance. Subscribe to this forum Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board. Watak guru dalam drama ini diangkat daripada seorang guru yang pernah bertugas di kampung itu.

Show posts by this member only Post 8. Cerita-cerita mengenai orang-orang ‘middle-class’ sikit sangat. Janji minum air fresh oren di hotel utk melambangkan kemewahan. Who is the guy, kinda hensem lol.

  CITIZEN ANA-DIGI TEMP VINTAGE JG2081-57L MENS WATCH

Barulah penonton boleh kaitkan diri depa dengan apa yang depa nampak kat skrin. Show posts by this member only Post 4.

Show posts by this member only Post 2. X boleh ke thriller ke theme bomba ke polis ke, saham ke. I remember watching Cerekarama dramas on TV3 in early 90s.

Read latest posts or hide this alert. Show posts by this member only IPv6 Post kovie Kalau sekarang awal-awal lagi penerbit menolak kisah-kisah kemanusian di kampung-kampung. This guy who went on to marry a second wife suraya. Hardcore Casual Gamer Group: Tak ada maknanya kemajuan teknologi pembikinan drama kalau pemikiran penerbit, pengarah dan penulis kovie lapuk dan jumud.

Show posts by this member only Post 1.

Senarai Drama – Kepala Bergetar (Original)

Benarkah orang korporat Melayu dungu macam dalam drama Melayu? Dalam drama cerkarama Allahyarham Harun Salim Bachik memberikan lakonan yang terbaik.

Yesterday i watch asam pedas something. Mana tidaknya semua nak korporat, konon. Tapi mereka ini mana ada rasa malu, berbangga adalah.

Oh Haram Full Movie | TV-Movie-Radio Online

My mother loves this one very much. Drama ini menjadi hebat kerana ia membawa pemikiran besar.

Kedah Khap Khoun Khap 4K. Show posts by this member only Post 3. Welcome Guest Log In Register. Isteriku jemur kain while jiran sebelah melancap. xerekarama

Korean drama pun macam tu. Track this topic Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.

  AWKWARD S03E08 WATCH ONLINE

Show posts by this member only Post Tapi aku tak setuju yang setiap drama harus ada ‘moral’. The ‘bater Debater Group: Ada jugak orang lain yang ingat kat cerita Cikgu Limau Kasturi tu Di dunia baharu, dia berdepan dengan anak bangsa yang menagih kemajuan dan pendidikan.

Sekarang tambah satu lagi, penulis novel picisan yang diadaptasi jadi drama bersiri. They had proven to be able to.

Senarai Drama

Memalukan orang Melayu yang dunia korporatnya hanya bercinta, cemburu, iri hati, mak bapa yang kaya tapi dungu. Tapi gambaran yang diberikan tidak lebih sebuah fantasi yang menerbangkan penonton Melayu di alam khayalan. I stop reading at Siti Jarum. One where this corrupt rich guy named Ikram had an accident and hurt his brain.

Kalau tak percaya sila tonton. Harun Salim Bachik menghidupkan watak guru yang terpaksa berdepan realiti hidup di Kampung Limau Kasturi. Drama ini mengingatkan kita bahawa guru sebagai penjana masyarakat berpendidikan, sanggup menempuh segala macam kesukaran melampaui kerjayanya sebagai guru. Drama Melayu semua sampah! Stesen televisyen pula sangat materialistik, drama haprak pun disiarkan kalau menguntungkan. Taman Melawati, Kuala Lumpur.