De werktitel was “Long Night at Camp Blood”. De film kon bij het publiek op positieve reacties rekenen, maar critici waren minder te spreken. Daar afgezet wordt Steve aangevallen en vermoord door de persoon in de regenjas die hij lijkt te herkennen. Ze krijgt een lift van een aardige vrachtwagenchauffeur Enos, die haar vertelt over de moorden die hadden plaatsgevonden in het kamp in Mevrouw Voorhees achtervolgt Alice door de bossen tot ze bij de oever van het meer komen. De volgende ochtend wordt Alice wakker en ziet ze de politie op de oever staan.

De persoon in de truck rijdt keihard en wanneer de truck langs de ingang van het het kamp racet wordt Annie bang en ze springt uit de rijdende wagen. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Ze krijgt een lift van een aardige vrachtwagenchauffeur Enos, die haar vertelt over de moorden die hadden plaatsgevonden in het kamp in Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Nadat Enos haar afzet in de buurt van het kamp krijgt ze even later een lift van iemand in een truck. Friday the 13th Part 2.

Release Info

Paramount kocht de distributierechten voor Friday the 13th voor 1,5 miljoen dollar, en gaf nog eens Alice ontwijkt haar en rent weg. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 13 apr om The Orphanmaar tot een rechtszaak om de titel kwam het niet.

Vgijdag het openingsweekeinde bracht de film 5.

Nadat Enos haar afzet in de buurt van het kamp krijgt ze even later een lift van iemand in een truck. Dit kamp is nog altijd als zomerkamp in gebruik. De film springt naar een shot van Alice in het ziekenhuis die verschrikt wakker wordt uit haar nachtmerrie. Friday the 13th Part 2.

Opgelucht drijft ze richting de oever maar plotseling komt het lijk van Jason omhoog uit het water en trekt Alice uit de kano het meer in.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. De opnames vonden plaats rond Blairstown en Hope in New Jersey. Miller zelf genoot van het idee van een seriemoordenaar die uiteindelijk de moeder van een verdronken kind zou blijken te zijn. Ze vlucht naar haar huisje en barricadeert de deur, maar dan wordt het lijk van Brenda door het raam gegooid en Alice vlucht weer naar buiten.

  QUEEN INSOO DRAMA RATINGS

Jack en Marcie sluipen weg van de groep om te vrijen in een van de stapelbedden maar hebben niet door dat het lijk van Ned op het bovenste bed ligt. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en hprror Donaties. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

De persoon in de truck rijdt keihard en wanneer de truck langs de ingang van het het kamp racet wordt Annie bang en ze springt uit de rijdende wagen.

Het werd financieel een van de meest succesvolle films van Daar afgezet wordt Steve aangevallen en vermoord door de persoon in de regenjas die hij lijkt te herkennen. Siskel en Roger Ebert besteedden een hele aflevering van hun televisieshow Sneak Previews aan de film.

In het bos wordt ze vermoord en haar gegil wordt gehoord door Bill en Alice die meteen naar buiten rennen. De film werd gemaakt met een budget van Daarmee was het een van de best lopende slasher-films ooit. Ze krijgt een lift van een aardige vrachtwagenchauffeur Enos, die haar vertelt over de moorden die hadden plaatsgevonden in het kamp in In andere projecten Wikimedia Commons.

Ze vinden Brenda niet, maar wel een bloederige bijl in het bed van Brenda. Later worden zij daar allebei vermoord door dezelfde persoon in de regenjas. De auto van Steve krijgt panne onderweg naar de stad en hij wordt door een langsgekomen politieagent teruggebracht naar het kamp.

Friday the 13th () – Wikipedia

Alice begint de vrouw te vertellen over de moorden om haar te waarschuwen maar mevrouw Voorhees luistert niet en begint zelf te praten. Bill en Alice ontdekken dan dat de telefoonlijn is doorgesneden en dat de elektriciteit het niet meer doet. Friday the 13th Films: De werktitel was “Long Night at Camp Blood”.

And on Friday the 13th, nothing will save them. Friday the 13th is een Amerikaanse slasher-film uitgeregisseerd door Sean S. In de tussentijd zijn de andere kampleiders die zijn ingehuurd door Steve bezig met het renoveren van kamp Crystal Lake. Er bleek al een oudere film te zijn genaamd Friday the 13th: Het scenario werd geschreven door Victor Miller. Als hij niet terugkomt gaat Alice hem zoeken en ze vindt al snel zijn lijk doorboord door pijlen en hangend aan een deur.

  F SERIES SPARES ELLENBROOK

Daar staat ze opeens oog in oog met een oudere vrouw die zichzelf voorstelt als Pamela Voorhees. Het grote succes van de film zorgde voor een mediafranchise bestaande uit een reeks vervolgfilms. Dan springt mevrouw Voorhees naar voren om Alice aan te vallen met een mes en Alice beseft dat mevrouw Voorhees de moordenaar is.

Lokale afbeelding anders dan op Wikidata. Een man genaamd Steve Christy wil kamp Crystal Lake opnieuw openen en huurt een aantal tieners in om hem te helpen met de voorbereidingen en te werken als kampleiders. Daar weet Alice mevrouw Voorhees te onthoofden met een kapmes en ze vlucht in een kano het meer op.

Mevrouw Voorhees achtervolgt Alice door de bossen tot ze bij de oever van het meer komen. Ze rent de bossen in maar wordt al snel ingehaald door de moordenaar die haar keel doorsnijdt.

De film springt naar het heden, vrijdag 13 februari. Cunningham en vvrijdag door Victor Miller. In de zomer van worden twee van de kampleiders van kamp Crystal Lake, Barry en Claudette, vermoord door een ongeziene persoon. Overgenomen van ” https: Na het spelen van een spelletje Monopolie loopt Brenda richting haar huisje en hoort ze de stem van een kind vrkjdag ‘Help me’ vanuit het bos. De film kon bij het publiek op positieve reacties rekenen, maar critici waren minder te spreken.