De tachtig jarige oorlog met de Spanjaarden en de inval in Haarlem in Het beleg van Haarlem is natuurlijk overbekend, maar het feit dat een vrouw destijds zo’n groot aandeel in het georganiseerde verzet had was bij mij niet bekend. Een verhaal over onze geschiedenis waarin we trots mogen zijn op onze helden! Monic Hendrickx speelt Kenau Hasselaer: Verkoop door partner van bol. Over het algemeen kon je er prima naar kijken hoor, actie scenes zijn prima en natuurlijk de mooie blootgegeven dames mogen er ook wezen! Geschreven bij Kenau Een interessant, leerzaam en boeiend verhaal. De film is mooi gemaakt, met ook voor detail, zoals de decors en kostuums.

LeonardoSantiago Haarlem 12 augustus Ik raad dit product aan. Zeevantijd De Glind 24 oktober Ik raad dit product aan. Haar zus schiet haar uit haar lijden. Om later nog eens te zien! Rinicapello veenendaal 13 januari Ik raad dit product aan. Kenau is een fijn historisch drama over een van de belangrijkere hoofdstukken van de tachtigjarige oorlog.

Met name de tweede helft is best te pruimen.

| Kenau (Blu-ray) (Blu-ray), Attila Árpa | Dvd’s

Boeiende personages goed geacteerd Levensechte special effects Mooi gefilmd Pakkend verhaal. Uiteraard heb ik me ook even verdiept in het feit van Kenau, oftewel Kenau Simonsdochter Hasselaer. Log in voor de mogelijkheden. Een verhaal over sterke fllm, wat nog steeds in deze tijd past. Een bijzondere film over een stukje Nederlandse geschiedenis waar eigenlijk weinig over bekend is.

  DIYA JALAYE RAKHNA DRAMA EPISODE 130

Ik heb me vergist. Ze werd daarbij bovenal gemotiveerd door de executie van haar jongste dochter en de angst dat dit ook met haar andere dochter zou gebeuren.

Genres adventure action history. Toch hadden honger, kou en angst een iets prominentere rol mogen spelen. Dit was een goede en meeslepende film met goed acteerwerk.

Upgrade to hide ads

Wat haar op brute wijze haar leven kostte. Mooi gegeven, maar helaas abonimabel slecht geacteerd. Geschreven bij Kenau Pakkende film waarin je wordt meegesleept in de gebeurtenissen. Je leeft mee met de vrouwen en andere personages en krijgt een blik op het leven in die tijd. Tuurlijk is het zo dat ze moeten huilen als de oudste dochter overlijd, tuurlijk janken ze omdat de stad niet verloren mag worden maar, de setting staat er niet naar.

Wyke van Weelden – Kenau titelsong | Dutchies | Pinterest | Music, Songs and Vans

De moedige vrouwen strijden tegen de spanjaarden mzuiek verdedigen de stad Haarlem. And perfect it just isn’t. In a world where this kind of movie is done bigger and better in several other places, even on television, everything has to be perfect. Haar zus schiet haar uit haar lijden. Reviews Schrijf een review.

Bezorgopties We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Rinicapello veenendaal 13 januari Ik raad dit product aan. Wat haar op brute wijze haar leven kostte. Daarna begint het gevecht tegen de Spanjaarden, die de kaart van een verrader in het tilm kreeg met zwakke punten in de vesting.

  DDOTOMEN LOVE AND HIP HOP SEASON 6 EP 5

Zeer zeker de moeite.

Kenau (Blu-ray)

Desondanks heb ik me er best mee weten te vermaken, eerlijk is eerlijk. Nee, dat is spijtig.

Het eind is heel naar maar tegelijkertijd mysterieus wat er met Kenau gebeurt. Kenau levert het hout om de stadspoorten te versterken, maar bevecht ook samen met de vrouwen van Haarlem de Spanjaarden met keanu en tand. Jammer dat de recensenten destijds deze film neergesabeld hebben, volkomen onterecht. Meuse58 5 november Ik raad dit product aan.

Een Nederlands historisch drama, dat kan nooit veel zijn dacht ik Ik werd echter meteen geboeid door het verhaal, mede omdat ik er niets vanaf wist. Daarnaast kan ik mij voorstellen dat diegene die verantwoordelijk voor de verslaglegging waren zich achter de oren krabden als zij werden overvleugeld door een vrouw en dat gedeelte gemakshalve maar uit de verslagen lieten het was toch een mannenwereldje.

Daarvan bestaan nog rechtbankverslagen. ArieOjr Den Haag 4 februari Ik raad dit product aan. In winkelwagen Op verlanglijstje.

Hineni Utrecht 2 februari Ik raad dit product aan. Kenau is een fijne Nederlandse productie geworden.